dinsdag 19 maart 2024

Yamaha YZF-R125 in aankomst

Met je A1 rijbewijs op zak, is dit één van de motorfietsen die tot je beschikking komt te staan.
De vloeistofgekoelde 125cc viertaktmotor met injectiesysteem heeft een zesversnellingsbak, zodat je wat je aan vermogen beschikbaar hebt, ook optimaal kunt benutten. 

Net als de legendarische R1 en R6 is de YZF-R125 nu voorzien van een uiterst stabiele upside-down voorvork. En om de afkomst van het R-serie DNA verder te benadrukken, is het voorspatbord voorzien van een carbon-look afwerking. De nieuw ontworpen lichtgewicht wielen hebben een uit de wegracerij afkomstig meerspaaks ontwerp met dunne Y-vormige spaken, wat bijdraagt aan een laag onafgeveerd gewicht voor een responsieve vering en een nauwkeurige besturing. Het nieuwe voorremsysteem van de YZF-R125 is een afgeleide van het systeem dat voor de ‘grote’ R-serie modellen is gebruikt, een radiaal gemonteerde remklauw in combinatie met de zwevende remschijf.

Met zijn agressief vormgegeven kuip met dubbele koplamp en een centrale luchtinlaat, is de nieuwe YZF-R125 onmiskenbaar onderdeel van de R-serie. De R6 vormde inspiratie voor het lijnenspel.

En zoals gezegd, voorjaar 2014 staat ‘ie bij de dealer.

 

[justified_image_grid ids=19385,19386,19387,19388,19389]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen