Yamaha YZF-R125 in aankomst

Met je A1 rijbewijs op zak, is dit één van de motorfietsen die tot je beschikking komt te staan.
De vloeistofgekoelde 125cc viertaktmotor met injectiesysteem heeft een zesversnellingsbak, zodat je wat je aan vermogen beschikbaar hebt, ook optimaal kunt benutten. 

Net als de legendarische R1 en R6 is de YZF-R125 nu voorzien van een uiterst stabiele upside-down voorvork. En om de afkomst van het R-serie DNA verder te benadrukken, is het voorspatbord voorzien van een carbon-look afwerking. De nieuw ontworpen lichtgewicht wielen hebben een uit de wegracerij afkomstig meerspaaks ontwerp met dunne Y-vormige spaken, wat bijdraagt aan een laag onafgeveerd gewicht voor een responsieve vering en een nauwkeurige besturing. Het nieuwe voorremsysteem van de YZF-R125 is een afgeleide van het systeem dat voor de ‘grote’ R-serie modellen is gebruikt, een radiaal gemonteerde remklauw in combinatie met de zwevende remschijf.

Met zijn agressief vormgegeven kuip met dubbele koplamp en een centrale luchtinlaat, is de nieuwe YZF-R125 onmiskenbaar onderdeel van de R-serie. De R6 vormde inspiratie voor het lijnenspel.

En zoals gezegd, voorjaar 2014 staat ‘ie bij de dealer.

 

[justified_image_grid ids=19385,19386,19387,19388,19389]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?