zondag 21 april 2024

Marc Márquez maakt rentree tijdens Grand Prix of The Americas

Marc Márquez zal tijdens de Grand Prix of The Americas zijn rentree maken in de MotoGP. Na goedkeuring van zijn medische team bevestigde een test op het circuit van Alcarras dat zijn gezichtsvermogen en gevoel zijn teruggekeerd.

Hiermee keert Márquez terug na zijn val in de Warm Up tijdens de GP van Indonesië en de daaropvolgende diagnose van diplopie. De Repsol Honda Team-coureur heeft een conservatief behandelplan afgerond en is nu klaar om terug te keren voor de vierde ronde van het seizoen in Austin, Texas.

Marc Márquez

‘Natuurlijk ben ik erg blij om terug te zijn, het is een geweldig gevoel om terug te keren en dat op een van mijn favoriete circuits. Hoe de situatie ook is, ik geniet er echt van om in Texas te rijden en heb er ongelooflijke herinneringen aan. We hebben wat werk te doen na het missen van twee races en het hele Argentinië-weekend, dus ik ben hier op dit moment niet om één doel te stellen. Er zijn veel dingen te doen en te overwegen, maar het belangrijkste is dat we dit weekend weer op de motor zitten.

Márquez’ palmares op het Texaanse circuit spreekt voor zich. Hij greep slechts één keer naast de overwinning, toen hij in 2019 crashte terwijl hij comfortabel aan de leiding reed. Zelfs met zijn snelheid op het circuit is Márquez niet uit op onmiddellijke roem. Hij wil het weekend gebruiken om weer op snelheid te komen met de Repsol Honda Team-RC213V en verder te werken aan het gevoel en snelheid op de nieuwe machine.

MotoGP Argentinië: eindelijk zege voor Aleix Espargaró en Aprilia

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen