Zelfrijdende auto getest met motoren

Technologische ontwikkelingen gaan vaak hard. Soms een beetje té hard. Zo zouden de zelfrijdende auto’s van Tesla gevaarlijk zijn voor motorrijders. Het systeem zou ons minder goed opmerken dan dat het andere auto’s opmerkt. Dit omdat er te weinig zou zijn getest met motoren. Toch gaf de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) een Europese typegoedkeuring af. Hierop stuurden motorrijdersorganisaties een brandbrief. En deze heeft succes gehad! 

De Motorrijders Actie Groep (MAG) en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) stuurden de brief in samenwerking met de Federation of European Motorcyclists’ Associations (FEMA). In een gesprek met de RDW zijn zij overeengekomen dat het testen met motorfietsen een onderdeel zou moeten zijn van het testprotocol voor een Europese typegoedkeuring. Er komt een eigen testprogramma waarin wordt getest met motoren.

“We gaan gezamenlijk optrekken en we zullen in de praktijktesten gaan zien in hoeverre de techniek rekening houdt met motorrijders en (…) ons streven zal blijven om te zorgen dat motorrijders letterlijk en figuurlijk niet over het hoofd worden gezien in de ontwikkeling van de nieuwste generaties auto’s”, aldus secretaris-generaal van de FEMA, Dolf Willigers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.