vrijdag 29 maart 2024

Ziggo Sport verwerft uitzendrechten MotoGP

Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoenen de rechten verworven van de MotoGP. Het nieuwe seizoen start in maart 2022. Op de zender zijn dan alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en rechtsteekse races te zien. De MotoGP was voorheen bij Eurosport te zien.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: “De MotoGP is een grote sport en binnen de sportrechtenmarkt is het een pakket waar veel partijen in geïnteresseerd zijn. We zijn dan ook heel blij dat het ons gelukt is om deze rechten te verwerven. Ieder raceweekend levert spektakel op en doordat het altijd goed in beeld wordt gebracht krijg je dat als televisiekijker allemaal mee. Racen blijft de komende jaren een prominente plek innemen in de programmering van Ziggo Sport maar uiteraard ook op ons 24 uurs kanaal Ziggo Sport Racing binnen het Ziggo Sport Totaal pakket. Met de Nederlandse inbreng van Rinus van Kalmhout in de IndyCar, wereldkampioenen Nyck de Vries en Robin Frijns in de Formule E en hopelijk op termijn met de grote Nederlandse talenten Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder in de MotoGP zit de liefhebber van de motorsport de komende jaren goed bij Ziggo Sport.”

SBK-coureurs in trek: Waarom kijkt de MotoGP ineens naar de Superbike?

Manel Arroyo, Chief Commercial Officer, Dorna Sports: “We zijn erg blij met Ziggo Sport als nieuwe partner in Nederland. Ziggo Sport weet als geen ander hoe ze racen op televisie moeten brengen en we verheugen ons dat de MotoGP daar vanaf 2022 onderdeel vanuit maakt. Nederland is een belangrijk land voor de MotoGP en het motorracen. Het is het thuisland van een van de meest legendarische circuits: de TT van Assen. We kijken uit naar de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat Ziggo Sport de motorliefhebbers de beste race ervaring brengt en dat we een nieuwe grote groep fans kunnen bereiken.”

Bron: Ziggo Sport

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen