Sportweekeinde: De vrijdag op Assen

Elke dag praat MOTO73-sportcoördinator Marien Cahuzak je bij vanaf het TT Circuit. Vandaag heeft hij zijn focus op het Repsol Honda-team.

Je moet echt je best doen om een groter contrast te vinden dan binnen het Repsol Honda-team. Waar Marc Marquez tussen de eerste en tweede vrije training tijd had om bijna een half uur – ja, echt – bij een inhoudelijk magere persconferentie van Honda te zitten, zat Jorge Lorenzo te wachten in het ziekenhuis van Assen. Alweer was hij knetterhard gevallen. Ontredderd en zich amper realiserend wat er net was gebeurd, zat hij eerder moederziel alleen in de grote grindbak van de Ruskenhoek.

Crashes, blessures

Hoeveel klappen kan een mens hebben? Veel in het geval van Lorenzo, want al sinds die aparte crash in de eerste bocht op Aragón gaat alles mis voor hem. Crashes, blessures, crashes, blessures. Het is een ritme waar hij maar niet uit raakt. Ook hierin kan het contrast met Marquez niet groter zijn. Ook die crasht vaak, nog wel vaker dan zijn teamgenoot, maar dat loopt praktisch altijd goed af en gebeurt nagenoeg altijd op een gunstig moment.

Zoveel klappen

Dat het met Lorenzo mis ging, kwam niet helemaal als een verrassing. Tijdens zijn mediapraatje op donderdag liet hij aan alles merken dat hij niet lekker in z’n vel zat. En wanneer Lorenzo niet lekker in z’n vel zit, dan zit hij ook echt niet lekker in z’n vel. Zeker niet als hij ook nog eens naar Assen moet. Een baan waar hij al zoveel klappen heeft moeten incasseren.

Geen 2013

Veel meer klappen blijven hem in ieder geval voorlopig bespaard, want nog tijdens de tweede vrije training werd duidelijk dat het TT-weekeinde erop zit voor Lorenzo; hij heeft een stabiele breuk van zowel de T6- als de T8-rugwervel. Een wonder als in 2013, toen hij ondanks een sleutelbeenbreuk toch aan de start stond, zit er met zo’n blessure niet in. Sterker, door de Sachsenring kan zo goed als zeker ook een streep! Inderdaad het circuit waar zijn teamgenoot zo graag rijdt. Over contrasten gesproken…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL