20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Stel je vraag: Welke helm

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. De vraag die we nu behandelen gaat over een glasvezelhelm.

Ik wil een nieuwe helm aanschaffen dus heb ik al wat websites bekeken. De goedkope helmen zijn allemaal met een plastic buitenkant en de duurdere hebben meestal een glasvezel schaal. Is het nu zo dat je de glasvezelhelm moet hebben om de meeste veiligheid te hebben?

Alle goedgekeurde helmen voldoen in ieder geval aan de minimale veiligheidseisen die Europa aan een helm stelt. De plastic variant, die een relatief zachte polycarbonaat schaal heeft, heeft een hardere schuim aan de binnenzijde, terwijl de composiet helmen een harde buitenkant hebben en een zachtere binnenkant. Er zijn voorstanders voor beide helmen. De polycarbonaat helm zou beter presteren bij een zachte val, terwijl de glasvezel helm de grotere klappen beter zou absorberen. De polycarbonaat helm is in ieder geval gevoeliger voor veroudering, terwijl de composiethelm lichter is maar ook duurder. Het belangrijkste is dat de helm goed past en rondom aansluit op het hoofd.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen