Zondagmorgenfilm: Great Escape-sprong achter de schermen

Onlangs sprong voormalig Internationaal Road Race-rijder Guy Martin over een hek. Al was het niet zomaar een hek. Martin ging namelijk de wereldberoemde motorsprong uit The Great Escape nadoen.

In deze aflevering van de Zondagmorgenfilm, krijg je een kijkje achter de schermen. De motor van toen, de motor van nu. De verhalen van de mannen van toen en, wel ja, Guy Martin. Die laatste heeft bepaald geen introductie meer nodig, toch? Hoe de dag verloopt zie je hieronder.

Nou kun je je voorstellen dat die Triumph Scrambler 1200 XE niet zomaar een beetje aangepast is om de sprong letterlijk en figuurlijk te wagen. Guy Martin is gewend zijn leven te riskeren voor wat hij zelf noemt ‘the buzz’ maar dom is de Brit niet. Voorbereiding is alles.

Niemand minder dan Stuart Wood – Triumphs slimste technische man – staat Guy bij in het gereed maken van de motor. Een veel completere aanpak dan stuntman Bud Ekins en Steve McQueen voor The Great Escape hadden toen; dat is zeker!

Mocht je de sprong zelf nou nog niet gezien hebben, dan kun je hem hier kijken. Je moet je wel aanmelden, maar met Guys chaotische en aanstekelijke karakter is het de moeite zeker waard.

En natuurlijk kun je die iconische filmscène herbeleven anno nu – die voor Guy beter afloopt dan voor Steve McQueens karakter. Dat helpt ook!

Video: Bike World en Triumph
Foto: Triumph

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Misschien vind je dit ook interessant?