Zondagmorgenfilm: Great Escape-sprong achter de schermen

Onlangs sprong voormalig Internationaal Road Race-rijder Guy Martin over een hek. Al was het niet zomaar een hek. Martin ging namelijk de wereldberoemde motorsprong uit The Great Escape nadoen.

In deze aflevering van de Zondagmorgenfilm, krijg je een kijkje achter de schermen. De motor van toen, de motor van nu. De verhalen van de mannen van toen en, wel ja, Guy Martin. Die laatste heeft bepaald geen introductie meer nodig, toch? Hoe de dag verloopt zie je hieronder.

Nou kun je je voorstellen dat die Triumph Scrambler 1200 XE niet zomaar een beetje aangepast is om de sprong letterlijk en figuurlijk te wagen. Guy Martin is gewend zijn leven te riskeren voor wat hij zelf noemt ‘the buzz’ maar dom is de Brit niet. Voorbereiding is alles.

Niemand minder dan Stuart Wood – Triumphs slimste technische man – staat Guy bij in het gereed maken van de motor. Een veel completere aanpak dan stuntman Bud Ekins en Steve McQueen voor The Great Escape hadden toen; dat is zeker!

Mocht je de sprong zelf nou nog niet gezien hebben, dan kun je hem hier kijken. Je moet je wel aanmelden, maar met Guys chaotische en aanstekelijke karakter is het de moeite zeker waard.

En natuurlijk kun je die iconische filmscène herbeleven anno nu – die voor Guy beter afloopt dan voor Steve McQueens karakter. Dat helpt ook!

Video: Bike World en Triumph
Foto: Triumph

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL