Anoniem afscheid van Kevin Strijbos – Terugblik

Tussen het ‘afscheidsgeweld’ rondom Valentino Rossi en Tony Cairoli nam nog een grote naam afscheid van de motorsport. Kevin Strijbos reed in Mantova namelijk zijn allerlaatste cross-GP. Twee keer was hij dicht bij de wereldtitel, maar in 2006 was Stefan Everts – veel – te goed en een jaar later Steve Ramon. Hoewel Strijbos het gemis van een wereldkampioenschap nog altijd voelt, kan hij terugkijken op een succesvolle carrière met zes GP-zeges (1 MXGP, 5 MX1) en natuurlijk de winst tijdens de MXoN in Lierop in 2004. Het circuit in Lierop lag hem sowieso goed, want in 2007 won Strijbos (2) de GP daar, voor Marc de Reuver en Steve Ramon (11). Maar ja, in de WK-eindstand was Ramon wel eerste en Strijbos tweede… Dat het geen ingewikkelde keuze was om te stoppen, bleek in gesprek met het Vlaamse PlaySports: ‘Ik heb het gevoel dat het een beetje op is, zowel mentaal als fysiek. Het is erg, maar ik kan er niets aan doen. Er zit nog maar weinig vechtlust in mij.’ Met het afscheid van Strijbos, verliest crossend België opnieuw een grote naam in het WK-veld. Het maakt de druk voor Jago Geerts en Liam Everts er bepaald niet kleiner op…

Foto-info

FotograafJan Boer
Jaar2004/2007
OnderwerpMXoN/GP Lierop

Wetenswaardigheid

Voor nu staat de 2022-MXGP van Oss voor 27 maart op de voorlopige WK-kalender. Als het allemaal doorgaat – wie het weet, mag het zeggen – wordt Oss daarmee de eerste Grand Prix van het jaar op het Europese continent. Zonder dus het beroemde startnummer 22, het nummer waarmee Kevin Strijbos het grootste gedeelte van zijn carrière reed.

Nog een keer Imola 1972 met Paul Smart – Terugblik

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?