dinsdag 5 december 2023

Bendsneyder klaar voor de hoofdact in Qatar

Ja, dat lees je goed. De Moto2 is komend weekeinde de hoofdact tijdens het openingsweekeinde van de MotoGP in Qatar. Simpelweg omdat de MotoGP er zelf niet rijdt… Dat het coronavirus hierin de hoofdrol speelt, zal geen verrassing zijn maar de manier waarop wel. De Moto2- en Moto3-teams zijn vanwege wintertesten al in Losail en hebben daardoor geen last van de strenge regels voor Italianen die Qatar binnen willen komen.

Sinds gisteren moeten alle Italianen eerst minimaal twee weken in quarantaine voordat ze het land binnen mogen komen. Nogal wat hoofdrolspelers, zowel voor als achter de schermen, komen uit Italië waardoor Dorna geen andere keus heeft dan de MotoGP op Losail niet door te laten gaan. Overigens gaat de GP van Thailand (inclusief Moto2/Moto3) zo goed als zeker helemaal niet door, waardoor de MotoGP pas waarschijnlijk begin april start op Circuit of the Americas in Houston, Amerika.

Beetje bezorgd

Door deze bizarre situatie is de Moto2 dus de hoofdact in Qatar en onze Bo lijkt precies op het juiste moment snelheid gevonden te hebben. Bendsneyder sloot de test af met een tijd van 1.59.380, waarmee hij geruime tijd rond de zevende plaats stond en uiteindelijk vijftiende werd.

Op de eerste dag van de test was Bendsneyder nog een beetje bezorgd, maar door een paar grote ontwikkelingen is die bezorgdheid veranderd in hoopvolle tevredenheid. Bo deed behalve een halve racesimulatie met een nieuw ruitje (om te kijken of dat effect heeft op de topsnelheid) een geslaagde kwalificatietest om een snelle rondetijd neer te zetten.

“Ik ben zeker blij. We hebben vandaag nog een flinke stap kunnen zetten ten opzichte van gisteren. In de laatste sessie ben ik met een nieuwe band de baan op gegaan om een time-attack te doen en daar ben ik heel tevreden mee. Tot ongeveer tien minuten voor tijd stond ik nog ruimschoots in de top 10, terwijl ik toen al bezig was met een mini-racesimulatie van tien rondjes. Ook daarin bleef de pace sterk: steevast in de 59’ers. Het was een lastig begin, maar mijn crew heeft supergoed gewerkt zodat we tevreden mogen zijn over het slot. Het was een goede test, die vertrouwen geeft voor het raceweekend.”

Bo Bendsneyder
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image