Cecotto terug op twee wielen

De Bikers' Classics mag zich andermaal verheugen in de komst van een legende. Tijdens de editie van 2011 zal Johnny Cecotto terugkeren op twee wielen op het circuit van Francorchamps. De Venezolaan was een ware sensatie toen hij in 1975 als 19-jarig talent grootheid Giacomo Agostini de 350cc-wereldtitel ontnam. Ook het Belgisch publiek zag Cecotto dat jaar winnen op Spa-Francorchamps.

In 1980 reed Cecotto zijn laatste seizoen op twee wielen en maakte de overstap naar vier wielen. Ook in de autosport behaalde de veertienvoudig Grand Prix-winnaar op de motor aansprekende successen. Cecotto bereikte de Formule 1 en ontwikkelde zich later tot een zeer gerespecteerd Touring Car-coureur.

Nadat hij vorig jaar in zijn huidige thuisland Italië al weer even zijn gezicht liet zien tijdens de 200 Miglia di Imola Revival stapt de nu 55-jarige Cecotto van 1 tot en met 3 juli op Francorchamps weer op een Yamaha, het merk waaraan hij tijdens zijn Grand Prix-carrière verbonden was.

Het Yamaha Classic Racing Team prepareert een 120 pk sterke wonderschone OW45 500 cc-racer uit 1979 voor de Bikers' Classics-debutant. In Spa treft Cecotto ook Steve Baker. In 1977 waren de twee teamgenoten in het officiële Yamaha-fabrieksteam. Baker rijdt in Francorchamps op de OW31. Of de Amerikaan misschien zijn oude teammaat ook nog een rondje gunt op de brute 750 cc-viercilinder? We zullen het zien!

Meer info: www.bikersclassics.be
Foto: www.johnnycecotto.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.