Dakar 2021: hoe onderhoud je de KTM 450 Rally van Toby Price?

Drievoudig Dakar-kampioen Toby Price kiest in Saoedi-Arabië voor de aanval om een nieuwe hoofdprijs op zijn palmares bij te schrijven. Maar als het stof weer op aarde is gevallen, gunt KTM ons een kijkje in de 450 Rally.

Met een route in 2021 die navigatietovenaars en duinzandkunstenaars begunstigt, lijkt het wel of de ASO Toby Price ook graag voor de vierde keer als kampioen eert. Maar succes komt nooit alleen, daar heb je vooral ervaren monteurs voor nodig. Zij helpen de Aussie na elke slopende etappe weer aan een zo fris mogelijke motor. Dat begint al zodra Price over de finish komt en het bivak opzoekt. Dan laat hij zijn KTM 450 Rally koesteren door de zorgzame handen van het technische team van Stefan Huber.

Motorcoureur Paul Spierings redt leven collega in Dakar Rally

Gelukkig gunt Huber en zijn team iedereen een blik achter de schermen via het YouTube-kanaal van de Red Bull Rally. Je ziet het hele proces van onderhoud en de voorbereiding van een rallymotor. Natuurlijk zijn enduro-rijders en motorcrossers gewend om na elke wedstrijd vloeistoffen te wisselen en de afstelling van de motor te controleren, maar geen enkele wedstrijd is zo meedogenloos en onvergeeflijk als de Dakar. Van het controleren van de brandstofleidingen tot het vervangen van de remblokken, van het aanpassen van de kettingspanning tot het aandraaien van de spaken, de monteurs zorgen ervoor dat Price’s KTM 450 Rally klaar is voor de uitdagingen van de volgende stage.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?