Mijlpaal: 350.000ste Ducati Monster geproduceerd

De Ducati Monster heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de productie van Monster 350.000. De Monster in kwestie: een Monster 1200 S Black on Black. Ducati CEO Claudio Domenicali en de directeur van het Ducati Design Center Andrea Ferraresi hebben de Monster persoonlijk overhandigd aan Sebastien Francois Yves Hervé De Rose.

Bijna 30 jaar nadat Ducati’s Monster in 1993 voor het eerst in productie ging, bereikte het deze week een belangrijke mijlpaal met de levering van het 350.000ste model dat van de Ducati-productielijn rolt. Het ging om een Monster 1200 S Black on Black, die Ducati CEO Claudio Domenicali en de directeur van het Ducati Design Center Andrea Ferraresi persoonlijk aan de eigenaar, de Ducatista Sebastien Francois Yves Hervé De Rose, hebben overhandigd.

Teleurgestelde ontwerper fikst 2021 Ducati Monster

350.000ste Ducati Monster is gepersonaliseerd

De Monster werd gepersonaliseerd met een plaatje met het nummer 350.000. De motor werd aan de eigenaar geleverd met een certificaat van echtheid gesigneerd door Claudio Domenicali en een schets van de Monster gesigneerd door de ontwerper Angelo Amato.

De Monster is het bestverkochte Ducati-model aller tijden. Het is eveneens het langstlopende model in het assortiment. De legende ontstond in 1992 toen Ducati het sterke gevoel had om een Ducati op de weg te zetten met een Superbike-chassis, maar ontdaan van kuipdelen en spullen die niet noodzakelijk waren. Met de lancering van het M900 creëerde Ducati meteen ook een nieuw segment: de sportieve naked.

De Ducati Monster 821 van Leonoor uit Hoofddorp

In de loop van bijna dertig jaar is de Monster veranderd, verbeterd en geëvolueerd, zowel technisch als uiterlijk. Maar nooit is het hoofddoel uit het oog verloren: het is een fun-to-ride motor voor motorrijders van over de hele wereld. Een motor ook die nieuwe generaties motorrijders weet te begeesteren. Op 2 december 2020 presenteerde Ducati de nieuwe generatie Monsters aan het publiek. Deze zullen in april 2021 bij de dealers arriveren.

Ducati Monster uit 1993

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?