13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Film Michael Dunlop start toch tijdens Isle of Man TT

Bijzonder goed nieuws bereikt ons zojuist vanaf het wereldberoemde eiland van Man. Zevenvoudig TT-winnaar Michael Dunlop is er dit jaar toch bij! Afgelopen jaar won de neef van Joey Dunlop de Superbike-, Superstock- en beide Supersport-races. Alleen in de Senior TT was John Mcguinness – wie anders – Dunlop te snel af en voorkwam zo dat de Noord-Ier net als Ian Hutchinson’s in 2010 de vijf belangrijkste TT-wedstrijden won.

Dit jaar doet Dunlop een nieuwe poging met… BMW! En dat mag een verrassing heten want de Duitse fabrikant trok zich voor dit jaar terug uit het WK Superbike en het WK Endurance. Hawk Racing, bekend van het Buildbase-team uit het Brits Superbike, zorgt voor de personele invulling. Overigens komt Dunlop alleen tijdens de twee Superbike-races uit in de racekleuren van BMW. Tijdens de Superstock-wedstrijd staat hij ingeschreven met zijn eigen Michael Dunlop Racing (MD Racing). Niets nieuws, want afgelopen jaar won hij bijvoorbeeld de twee Supersport-races ook al met zijn eigen team. Of we Dunlop in 2014 in die Supersport-wedstrijden aan de start zien, is helaas nog uiterst onzeker omdat BMW geen Supersport heeft.

Michael Dunlop: “Ik ben erg blij dat ik getekend heb voor zo’n sterk en competitief team. De BMW S1000RR heeft de snelheid voor de TT, zeker met mijn ervaring, de steun van BMW Motorrad Motorsport en Hawk Racing. Ik heb er echt aan gedacht om dit jaar niet te racen, maar gelukkig heb ik toch een team gevonden waar ik mijn comfortabel bij voel.”

Nadat Dunlop een paar maanden geleden zijn vertrek aankondigde bij Honda TT Legends leek hij dus in ieder geval een seizoen niet te racen, ook niet met zijn eigen MD Racing. Het zou in dat geval de tweede grote teleurstelling worden voor TT-fans. Eerder trok namelijk Milwaukee Yamaha zich terug nadat bekend werd dat de R1 uitgerust zou moeten worden met of de standaard-Ecu of Motec-Ecu. Hoofdsponsor Milwaukee zag het, kort samengevat, niet zitten om veel geld te steken in een motor die waarschijnlijk niet competitief genoeg zou zijn zonder gebruik te kunnen maken van de Magneti Marelli-Ecu. Hierdoor komen Hutchinson en Josh Brookes, in 2013 sensationeel debuterend op Man, niet in actie tijdens de komende TT. 

Naast de TT start Dunlop ook bij de North West 200, het evenement waar zijn vader in 2008 verongelukte. Twee dagen later won een zwaar geëmotioneerde Michael de 250cc-race en werd daarmee nog beroemde dan hij dankzij zijn achternaam al was. 

Mocht Dunlop winnen, dan is de BMW-cirkel op Man rond. Precies 75 jaar geleden won Georg Meier de Senior TT op de 500cc RS 255 Kompressor.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDromen mag
Volgend artikelNieuwe Ducati dealer

Gerelateerde artikelen