maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Herlings schittert in Balen

De Belgische motorcrosser Clement Desalle kan de wereldititel in de MX1-klasse vergeten. De jonge Waal kwam maandag tijdens de vijfde wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Balen zwaar ten val en liep daarbij een breuk in het schoudergewricht op. Daardoor kan hij dit seizoen niet meer in actie komen.

Desalle stond in de WK-stand op de tweede plaats, op 48 punten van de Italiaanse koploper Antonio Cairoli. De Belgische motorcrosser had eerder dit seizoen al diezelfde schouder ontwricht. Er wordt nu onderzocht of beide operaties in één keer kunnen worden uitgevoerd.

De overwinning ging in Balen naar de Jeffrey Herlings (foto). De KTM-rijder won op een dominante wijze de drie manches en liet met zijn MX2-motor onder andere alle MX1-rijders achter zich. Hij bleef in de eindstand Joël Roelants (KTM) en Kevin Strijbos (Suzuki) voor. Overigens won vader Peter 34 jaar geleden deze cross ook al.

Foto: KTM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen