Herlings schittert in Balen

De Belgische motorcrosser Clement Desalle kan de wereldititel in de MX1-klasse vergeten. De jonge Waal kwam maandag tijdens de vijfde wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Balen zwaar ten val en liep daarbij een breuk in het schoudergewricht op. Daardoor kan hij dit seizoen niet meer in actie komen.

Desalle stond in de WK-stand op de tweede plaats, op 48 punten van de Italiaanse koploper Antonio Cairoli. De Belgische motorcrosser had eerder dit seizoen al diezelfde schouder ontwricht. Er wordt nu onderzocht of beide operaties in één keer kunnen worden uitgevoerd.

De overwinning ging in Balen naar de Jeffrey Herlings (foto). De KTM-rijder won op een dominante wijze de drie manches en liet met zijn MX2-motor onder andere alle MX1-rijders achter zich. Hij bleef in de eindstand Joël Roelants (KTM) en Kevin Strijbos (Suzuki) voor. Overigens won vader Peter 34 jaar geleden deze cross ook al.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?