donderdag 28 maart 2024

Hopkins maakt grote indruk

Met een 5e en 7e plaats, twee keer als de snelste Suzuki-rijder nog voor het Team Suzuki Alstare (het officiële fabrieksteam), heeft wildcard-coureur John Hopkins grote indruk gemaakt op Silverstone. Met een wildcard mocht de Amerikaan meestrijden tijdens de negende ronde van het World Superbike op Silverstone.

De Samsung Crescent Racing-rijder liet meteen zien wat hij waard was, want Hopper haalde de poleposition binnen voor Eugene Laverty en Carlos Checa. In de eerste race kon de Suzuki-coureur goed bij de kopgroep blijven en finishte als vijfde. Hopkins vocht ook in de tweede race voor een top tien plaats. Dat lukt met volle overtuiging. De wildcardrijder haalde een prachtige zevende plek binnen.

Het podium in de tweede race bleef hetzelfde als in de eerste. Carlos Checa schreef beide wedstrijden op zijn naam. Eugene Laverty wist twee keer de tweede plaats binnen te halen en Marco Melandri finishte beide keren als derde. In het kampioenschap heeft Checa met 343 punten een voorsprong van 62 punten op Biaggi (281). Melandri (272) staat op de derde plaats. Laverty (272) staat vierde voor Haslam (158).