Hopkins maakt grote indruk

Met een 5e en 7e plaats, twee keer als de snelste Suzuki-rijder nog voor het Team Suzuki Alstare (het officiële fabrieksteam), heeft wildcard-coureur John Hopkins grote indruk gemaakt op Silverstone. Met een wildcard mocht de Amerikaan meestrijden tijdens de negende ronde van het World Superbike op Silverstone.

De Samsung Crescent Racing-rijder liet meteen zien wat hij waard was, want Hopper haalde de poleposition binnen voor Eugene Laverty en Carlos Checa. In de eerste race kon de Suzuki-coureur goed bij de kopgroep blijven en finishte als vijfde. Hopkins vocht ook in de tweede race voor een top tien plaats. Dat lukt met volle overtuiging. De wildcardrijder haalde een prachtige zevende plek binnen.

Het podium in de tweede race bleef hetzelfde als in de eerste. Carlos Checa schreef beide wedstrijden op zijn naam. Eugene Laverty wist twee keer de tweede plaats binnen te halen en Marco Melandri finishte beide keren als derde. In het kampioenschap heeft Checa met 343 punten een voorsprong van 62 punten op Biaggi (281). Melandri (272) staat op de derde plaats. Laverty (272) staat vierde voor Haslam (158).

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.