John McGuinness ontvangt Britse Order of Chivalry

Elk nieuw jaar brengt de Britse Koningin Elizabeth II een lijst uit met namen die de eer hebben de Order of Chivalry, een Britse onderscheiding, te ontvangen.

De lijst bevat de namen van burgers die iets zinvols hebben bijgedragen aan het Gemenebest, variërend van politici tot sporthelden.
Dit nieuwe jaar bevat de lijst een bekende naam voor motorliefhebbers. John McGuinness heeft de Most Excellent Order of the British Empire, afgekort MBE, ontvangen.

Vijf hoogtepunten van Michael van der Mark: Yamaha-jaren

Laagste niveau

De MBE is het laagste van de vijf niveaus van de British Order of Chivalry. Een MBE is geen ridderorde, maar de onderscheiding erkent John McGuinness wel voor zijn diensten aan de motorsport, waarin hij een wegracers van betekeni is geweest. En hij was de op een na grootste op het iconische Isle of Man TT.

In een gesprek met de BBC zei McPint dat de MBE-onderscheiding ‘de kers op de taart was voor jaren rondjes rijden’.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?