zondag 21 april 2024

Jorge Lorenzo kan Valentino Rossi vervangen… in Valencia

Yamaha sluit het zoeken naar een vervanger voor Valentino Rossi voor de Grand Prix van Aragón uit, en ‘waarschijnlijk’ ook niet voor de volgende Grand Prix in Teruel.

Nu Valentino Rossi positief is getest op corona is Yamaha van plan om op het circuit van MotorLand Aragón – waar twee keer wordt gereden – met een rijder aan de start te komen. Dit werd bevestigd door de Team Manager van het Monster Energy Yamaha-team, Massimo Meregalli.

‘We hebben er niet aan gedacht om Rossi te vervangen voor Aragón 1 en waarschijnlijk zullen we hem ook niet vervangen voor Aragón 2. Volgens de regels hebben we tien dagen om een vervanger te vinden voor Rossi, maar zal niet gebeuren voor Aragón 2.’

Volgens de regels kan Yamaha niet iemand op Valentino Rossi’s Yamaha YZR-M1 zetten. Maar als Rossi ook niet kan deelnemen aan een van de volgende races in Valencia en Portimão, zou Yamaha wel naar een vervanger kunnen zoeken. En dan kom je uit bij Yamaha-testrijder Jorge Lorenzo, zij het met enkele sagen om de arm.

Als Rossi  ook niet in Valencia kan zijn, dan zouden we hem vervangen. Jorge Lorenzo zou de kandidaat kunnen zijn. Bij de tests op Portimão zagen we dat hij al acht maanden niet meer op de motor heeft gezeten en hij moet weer aan het tempo, de snelheid, de acceleratie en het remmen moet wennen. Als ik hem was zouden wij hem waarschijnlijk op de motor kunnen zetten, tussen Aragón en Valencia,’ zegt Massimo Meregall.

Meregalli sprak ook over de gezondheidstoestand van zijn coureur: ‘Met Valentino is het prima. Het was een onaangename verrassing voor ons, maar hij is niet de enige die is besmet. We moeten wachten tot hij zo goed mogelijk terug kan komen. Overigens werd vanochtend ook onthuld dat Valentino Rossi’s onafscheidelijke vriend Uccio Salucci positief testte voor Covid-19.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen