maandag 29 mei 2023

Jorge Lorenzo racet in 2020

Jorge Lorenzo komt tijdens de Catalaanse Grand Prix op 7 juni met een wildcard uit racecoureur voor het Monster Energy Yamaha MotoGP-team. Lorenzo en Yamaha maakten dat zojuist bekend.

De vraag rees al vaker of we Lorenzo dit seizoen aan de start van een race zouden zijn. De Mallorcaan ging na afgelopen seizoen met pensioen, waardoor zijn contract met HRC en het Repsol Honda-team kwam te vervallen. Dat contract liep door tot en met het seizoen 2020. Omdat Lorenzo stopte met racen, besloot HRC hem niet aan zijn contractuele verplichtingen te houden.

Desondanks werd eind januari bekend dat Jorge Lorenzo zijn pensioen op de lange baan schoof. Hij keerde als donderslag bij heldere hemel na twee seizoenen op de Ducati en één op de Honda terug bij Yamaha, zij het als testrijder. Lorenzo was aanwezig in Sepang tijdens de MotoGP-test daar. Hij sloot de dag af met een twintigste tijd.

Nu blijkt dat de hereniging met Yamaha meer is dan enkel de taak de Yamaha YZR-M1 te helpen ontwikkelen.

Nu blijkt dat de hereniging met Yamaha meer is dan enkel de taak de Yamaha YZR-M1 te helpen ontwikkelen. Zo vers als het nieuws is, zijn er meer vragen dan antwoorden.

Hoe vergaat het Jorge Lorenzo onder raceomstandigheden? Blijft het bij die enkele wildcard in Barcelona? Gooit Repsol Honda misschien nog roet in het eten? Wat betekent Lorenzo’s terugkeer voor de plek van Rossi bij Yamaha? En zo kun je nog wel even doorgaan.

Een ding is zeker, en dat is dat veel fans van Lorenzo uit zullen kijken naar de wildcard-deelname van de Mallorcaan. Ondanks dat zijn weerbarstige of strijdbare karakter niet ieders fans smaak is, heeft Lorenzo maar liefst drie MotoGP-wereldtitels en twee in de 250cc-klasse op zijn naam. De magere jaren bij Ducati – en de waanzinnige comeback, vanaf de overwinning op Mugello – en Honda zijn een vijfvoudig wereldkampioen onwaardig, en dat sentiment zal blijven.

Aan Jorge Lorenzo nu de kans de criticasters terecht te wijzen, in Barcelona, in het weekend van 5 tot en met 7 juni.

Foto: Vaclav Duska Jr. / 2snap

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image