zondag 19 mei 2024

Marc Márquez brak zijn eigen crashrecord in 2023

Het MotoGP-seizoen 2023 werd gekenmerkt door talloze crashes en blessures. Marc Márquez was een van de getroffenen en vestigde aan het eind van het seizoen een nieuw persoonlijk record voor crashes: 29 in de 17 rondes waaraan hij deelnam.

De Spaanse coureur had al het record voor de meeste crashes door één rijder in een jaar, met 27 in 2017. Crashes tijdens trainingen, kwalificaties en races worden meegeteld. Volgens de krant Marca kwam Márquez dit jaar 29 keer ten val. De tweede rijder met de meeste incidenten in 2023 was Joan Mir, Márquez’s teamgenoot bij Repsol Honda, die 24 valpartijen had.

Ducati laat een bom vallen: Marc Márquez is kandidaat voor fabrieksteam in 2025

Dit zou een bewijs kunnen zijn van de noodzaak om het tempo op te voeren met de RC213V, een van de minst competitieve motoren in het veld. Bovendien erkende Márquez dat het een onvoorspelbare motor was, wat het natuurlijk moeilijker maakte om hem in alle situaties onder controle te houden.

Fotografie: Henk Keulemans

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen