vrijdag 23 februari 2024

Moto2 Australië: Ai Ogura weer aan de leiding

Het was een hard gelag, maar voor Zonta van den Goorbergh was de GP van Australië al na twee bochten ten einde. Een natte asfaltplek in combinatie met een verraderlijke windstoot (en een gebrek aan concentratie?) zorgden ervoor, dat de 16-jarige GP-debutant met zijn Kalex onderuitging. Van den Goorbergh liep hierbij een breuk in zijn linker pols op. Daarop vloog hij direct terug naar Nederland in de hoop om er in Valencia, waar de laatste race van dit seizoen wordt verreden, weer bij te zijn. Zo moest Bo Bendsneyder op Phillip Island in z’n eentje de Nederlandse eer verdedigen. Gestart vanaf de zeventiende plaats deed de Rotterdammer dat met verve, want als tiende scoorde hij zijn achtste toptienklassering van dit seizoen. Hij droeg hem op aan de zo betreurde Victor Steeman, een (race)generatiegenoot van hem.

Moto2 Japan en Thailand: Ogura nadert Fernandez tot op 1,5 punt

In de wedstrijd slaagde Bendsneyder erin om een langdurig duel met Ai Ogura in zijn voordeel te beslissen. Ondanks het feit dat de Japanner als elfde slechts vijf WK-punten wist te scoren, nam hij in de titelstrijd de eerste plaats weer over van Augusto Fernandez. In de slipstream van zijn Red Bull KTM Ajo-teamgenoot Pedro Acosta kwam de Spanjaard op de derde plaats liggend namelijk ten val en verspeelde daarmee zeer waardevolle punten. De wedstrijd op Phillip Island werd gedomineerd door een andere Spanjaard, Alonso Lopez. Zelfs het moeten rijden van een ‘long lap’ kon niet voorkomen dat de Boscoscuro-coureur aan de leiding bleef en zo zijn tweede GP-zege scoorde. Achter Acosta werd de Engelsman Jake Dixon derde. De Belg Barry Baltus kwam in deze race ten val, als één van de negen rijders.

Fotografie: MotoGP.com, 2Snap

Uitslag Moto2 Australië

1. Alonso Lopez (E), Boscoscuro;
2. Pedro Acosta (E), Kalex;
3. Jake Dixon (GB), Kalex;
4. Fermin Aldeguer (E), Boscoscuro;
5. Manuel Gonzalez (E), Kalex;
10. Bo Bendsneyder (NL), Kalex.

WK-stand (na 18 van 20 races)

1. Ogura, 242 punten;
2. Fernandez, 238,5;
3. Canet, Kalex, 192;
4. Vietti, 165;
5. Acosta, 152;
13. Bendsneyder, 80;
21. Baltus, 30.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen