maandag 15 april 2024

Moto2 Indonesië: primeur voor Thailand

Tot nu toe had Somkiat Chantra als coureur nog nooit echt de aandacht op zich weten te vestigen. Wel deed de 23-jarige Thai dat met zijn immer vrolijke lach. Zijn beste GP-resultaat was tot nu toe een vijfde plaats. In Qatar was hij tijdens de training hard ten val was gekomen en moest aan zijn rechterpink worden geopereerd. Ondanks dat kon hij in Indonesië aan de start verschijnen. En hoe!

Want tot veler verrassing sloot de Chantra zijn vijftigste Moto2-start af met een totaal onverwachte zege, de eerste voor een coureur uit Thailand. Dit succes verbaasde niet alleen de coureur zelf, maar ook de leden van het Idemitsu Honda Team Asia, onder leiding van voormalige GP-coureur Hiroshi Aoyma (250cc-wereldkampioen in 2009). Dit team is speciaal in het leven geroepen om Aziatische rijders een kans in de GP’s te geven. Achter Chantra werden Celestino Vietti en Aron Canet in de, op verzoek van Dunlop vanwege de veiligheid van 25 tot 16 ronden ingekorte, race tweede en derde.

Moto2 Qatar: Celestino Vietti oppermachtig in Qatar

Na zich knap als vijfde te hebben gekwalificeerd draaide deze juist voor Bo Bendsneyder o zo belangrijke Grand Prix uit op een teleurstelling. Mede door zijn Indonesische roots vond de Nederlander onderdak bij het Spaanse SAG Team, dat net zoals het circuit het Indonesische Pertamina olie- en gasstaatsconcern als hoofdsponsor heeft. Jammer genoeg verknalde Bendsneyder zijn start. Bovendien raakte hij in de eerste ronde naast de baan. Als vijftiende pakte de Rotterdammer nog wel het laatste WK-puntjes op ruim twintig seconden van winnaar Chantra, maar dat was voor hem een schrale troost. Daarentegen deed GP-debutant Zonta van den Goorbergh het juist heel goed. Hij finishte als 23e namelijk op een kleine 32 seconden van de winnaar. Minder fortuinlijk was de tweede rijder van RW Racing GP. Bij een val in de training brak Barry Baltus zijn rechterpols. Daardoor moest de jonge Belg de race aan zich voorbij laten gaan.

Uitslag Moto2 Indonesië

1. Somkiat Chantra (THAI), Kalex;
2. Celestino Vietti (I), Kalex;
3. Aron Canet (E), Kalex;
4. Sam Lowes (GB), Kalex;
5. Aaugusto Fernandez (E), Kalex;
15. Bo Bendsneyder (NL), Kalex;
23. Zonta van den Goorbergh (NL), Kalex.

WK-stand (na twee van 21 races)

1. Vietti, 45 punten;
2. Canet, 36;
3. Lowes, 29;
4. Chantra, 25;
5. Fernandez, 24;
17. Bendsneyder, 1.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen