woensdag 1 februari 2023

MXGP-kalender weer op de kop

Ga er goed voor zitten, want hier volgen een serieus aantal kalender-wijzigingen voor de MXGP-kalender in 2020. Als eerste de MXGP van Rusland. Die stond eigenlijk voor 4-5 juli op de planning en is verschoven naar 1- 2 augustus. Begin augustus is natuurlijk al jaren gereserveerd voor de MXGP in België, maar met corona is niets heilig en dus komen de beste crossers ter wereld nu op 24 –25 oktober naar Lommel.

Omdat Rusland is verschoven, krijgt ook Letland een nieuwe datum: 8-9 augustus (een week na Rusland dus). Voor de MXGP-wedstrijd van Duitsland, Tsjechië en Imola is nog geen nieuwe datum gevonden. Voor Maggiora (Italië) en St. Jean d’Angely (Frankrijk) gaat zelfs helemaal geen nieuwe datum gezocht worden, deze evenementen vinden in 2020 dus niet plaats.

Volledige MXGP-kalender 2020
2 augustus – Orlyonok – Rusland
9 augustus – Kegums – Letland
16 augustus – Uddevalla – Zweden

23 augustus – KymiRing – Finland
6 september – Afyonkarahisar – Turkije (inclusief WMX)
13 september – Shanghai – China

20 september – nog niet bekend
27 September – MXON Ernée – Frankrijk
4 oktober – Pietramurata – Italië

11 oktober – Xanadú-Arroyomolinos – Spanje (inclusief WMX)
18 oktober – Agueda – Portugal
25 oktober – Lommel – België

1 november – Jakarta – Indonesië
8 november – nog niet bekend – Indonesië
22 november – Neuquen – Argentinië

29 november – nog niet bekend

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen