NOS zoekt getuigen ‘benzinekraantje’

Voor het programma Andere Tijden Sport is de NOS op zoek naar getuigen van ‘het benzinekraantje-incident’. In 1987 waren twee Nederlanders, Dave Strijbos en John van den Berk, verwikkeld in een strijd om het wereldkampioenschap motorcross. Het sportieve gevecht kreeg een venijnige wending tijdens de Grand Prix van Valkenswaard.

In een bocht kwamen de motoren van beide kemphanen elkaar tegen. De twee raakten verstrengeld en ze kregen de machines niet los. Met hulp van supporters konden de twee hun weg vervolgen, maar toen bleek dat de benzinekraan van Van den Berk dichtgedraaid was. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wat er precies in die bocht, op 5 april 1987, gebeurde.

Voor Van den Berk had het geen dramatische gevolgen; hij won alsnog de wereldtitel. Maar ‘het benzinekraantje-incident’ werd nooit opgelost.
Stond u in deze beroemde bocht? Of kent u mensen die bij deze wedstrijd aanwezig waren?  Daarnaast zoekt de redactie van Andere Tijden Sport naar beelden van dit incident. Heeft u de uitzending van deze race opgenomen?  Reacties kunt u sturen naar ats@nos.nl.

De ‘actie’ is te zien op 16.28.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.