Pedrosa wint GP van Portugal

Nog voor de eerste ronde voorbij was, werden Marco Simoncelli en Hector Barbera onafhankelijk van elkaar in dezelfde bocht met een highsider van hun motor geworpen. Even later ging Karel Abraham ook onderuit en bleven er 14 rijders over op de baan. Door de val van Simoncelli moest Stoner gas terugnemen, waardoor koploper Jorge Lorenzo en tweede man Dani Pedrosa een gat wisten te slaan. Pedrosa nam het stokje van Lorenzo in de 24e ronde over. De Repsol Honda coureur kon meteen een kleine voorsprong nemen. Uiteindelijk kwam Lorenzo drie seconden na Pedrosa als tweede over de finish. Stoner kwam als derde binnen met 4,6 seconden verschil met zijn teamgenoot.

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.