vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Pedrosa wint GP van Portugal

Nog voor de eerste ronde voorbij was, werden Marco Simoncelli en Hector Barbera onafhankelijk van elkaar in dezelfde bocht met een highsider van hun motor geworpen. Even later ging Karel Abraham ook onderuit en bleven er 14 rijders over op de baan. Door de val van Simoncelli moest Stoner gas terugnemen, waardoor koploper Jorge Lorenzo en tweede man Dani Pedrosa een gat wisten te slaan. Pedrosa nam het stokje van Lorenzo in de 24e ronde over. De Repsol Honda coureur kon meteen een kleine voorsprong nemen. Uiteindelijk kwam Lorenzo drie seconden na Pedrosa als tweede over de finish. Stoner kwam als derde binnen met 4,6 seconden verschil met zijn teamgenoot.

Foto: 2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen