Recordpoging Toersen krijgt vorm

Even was het angstaanjagend stil rondom de recordpoging van Aalt Toersen. Bij ons op de redactie bestond daardoor de angst dat het einde project zou zijn, nog voor het echt een serieuze kans gehad zou hebben. Gelukkig is niets minder waar. Achter de schermen is (en wordt) namelijk bikkelhard doorgewerkt. Dit nadat bij de eerste, voorzichtige testritten vooral op het frame nog veel vooruitgang geboekt kon worden. Omdat het team achter het Green Tulip-project niet van half werk houdt, kwam er een heel nieuw frame! Daarmee is nu zowel de voorkant als de achterkant, inclusief motor, definitief.

In de komende periode staan er nog een aantal testdagen op het programma. Toersen en z’n mannen kennende zullen er daarna vast nog een paar aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Als alles volgens schema blijft lopen, gaat Toersen in de zomer van 2014 voor het 50cc-snelheidsrecord, tijdens de Bub Speed Trials in Bonneville. Het record staat nu op 233 kilometer per uur (met een 50cc!) en is in handen van John Buddenbaum uit Amerika. Al is van echte concurrentie geen spraken, want Buddenbaum voorziet zijn uitdagers zelfs van zeer nuttige tips en heeft bovendien hulp aangeboden. Zo kan het dus ook!

Gezien de succesvolle 50cc-racehistorie moet dat record natuurlijk wel terug naar Nederland komen en snel ook. Aan inzet kan het in ieder geval niet liggen. Binnenkort hopelijk meer succesvol nieuws.

Meer informatie is te vinden op www.groene-tulp.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.