Rijrichting als voorheen op Valkenswaard

Als Jeffrey Herlings op paaszondag 31 maart het Eurocircuit opgaat voor zijn eerste trainingsronde, zal hij op een voor hem nieuw circuit rijden. De inwoner van Elsendorp won de afgelopen drie jaar de Nederlandse Grand Prix en kent het circuit dus erg goed. Maar dit jaar wordt er andersom gereden en zodoende is het voor Herlings en al zijn collega’s in de MX2 een nieuw circuit. De rijrichting van nu is niet nieuw, want tot en met 2004 werd er ook linksom gereden. Gezien de prestaties en dadendrang voor Herlings, zal het hem niets uitmaken hoe er wordt gereden, winnen doet de wereldkampioen MX2 van 2012 waarschijnlijk toch wel!

Ook voor vrijwel alle deelnemers in de MX1 is de baan nieuw. Marc de Reuver, Toni Cairoli en David Philippaerts waren er in 2004 ook al bij, zodat voor hen de baan vertrouwd is. Door terug te keren naar de rijrichting van voorheen is het mogelijk geworden de start weer terug te brengen naar de oorspronkelijke locatie. De finish is – net als vroeger – op de tafelberg. Vanaf de overzijde van de baan heeft het publiek een goed zicht op zowel de start als de finish. Naast de finish bevindt zich de VIP-tent.

Door de verplaatsing van de start heeft de pitlane een iets andere plaats gekregen. Het parc-fermé, waar de rijders zich opstellen voor de start, bevindt zich uiteraard achter de start. Boven het parc-fermé wordt het podium geplaatst waarop de rijders worden gehuldigd.

Er wordt tijdens het paasweekend veel moeite gedaan het publiek te informeren over het verloop van de wedstrijden. Twee omroepers – Kees van de Boomen en de Brit Roger Warren – zorgen voor actuele informatie. Daarnaast worden op grote schermen beelden getoond. Dat zijn opnamen gemaakt door het team van promotor Youthstream, maar ook eigen beelden. Ook kunnen op de schermen Twitterberichten van bezoekers worden gelezen. Daarvoor dient de hashtag #GPVW te worden gebruikt. Er komt een ‘Vul in en Win’-actie voor het publiek, waarbij een Kawasaki KX250F te winnen valt.

In de pauzes komen Frans Verhoeven en Gerard de Rooij vertellen over hun belevenissen in de Dakar-rally. Ook vijfvoudig wereldkampioen motorcross Joël Smets komt aan het woord. En die heeft altijd wel iets interessant te melden. Op de GP-camping in de nabijheid van het circuit wordt een GP-Partytent geplaatst. Daar treden DJ’s op die eerder al furore maakten tijdens de MX After Season Party in Reusel en tijdens de Motorcross der Naties in Lommel.

Wie tijdens het paasweekend niet in de rij wil staan voor de kassa, kan al kaarten bestellen in de voorverkoop. Bijkomend voordeel is de lagere prijs die in de voorverkoop wordt berekend. Online kunnen kaarten worden besteld op www.facebook.com/gpvalkenswaard.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?