maandag 11 december 2023

Rossi haalde in onder geel

En nog is het niet voorbij met het gesteggel na de Franse GP op Le Mans. Het begon zondag allemaal met de stomp van Casey Stoner tegen Randy de Puniet in de warming-up. Daarna ging het in de race maar net goed toen Jorge Lorenzo Andrea Dovizioso inhaalde. Over het incident tussen Dani Pedrosa en Marco Simoncelli is inmiddels meer dan genoeg gezegd.

Maar nu blijkt dat Valentino Rossi landgenoot Dovizioso passeerde terwijl de gele vlag uithing omdat marshalls nog bezig waren met de Honda van Pedrosa. Omdat Rossi zijn gewonnen positie niet vrijwillig teruggaf, had de Italiaan net als Simoncelli een ride-through moet krijgen. Waarom de wedstrijdleiding niets gedaan heeft, is onbekend. Wel staat vast dat Rossi niet alsnog ‘gestraft’ kan worden.

Foto: Gazzetta dello Sport

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen