Rossi haalde in onder geel

En nog is het niet voorbij met het gesteggel na de Franse GP op Le Mans. Het begon zondag allemaal met de stomp van Casey Stoner tegen Randy de Puniet in de warming-up. Daarna ging het in de race maar net goed toen Jorge Lorenzo Andrea Dovizioso inhaalde. Over het incident tussen Dani Pedrosa en Marco Simoncelli is inmiddels meer dan genoeg gezegd.

Maar nu blijkt dat Valentino Rossi landgenoot Dovizioso passeerde terwijl de gele vlag uithing omdat marshalls nog bezig waren met de Honda van Pedrosa. Omdat Rossi zijn gewonnen positie niet vrijwillig teruggaf, had de Italiaan net als Simoncelli een ride-through moet krijgen. Waarom de wedstrijdleiding niets gedaan heeft, is onbekend. Wel staat vast dat Rossi niet alsnog ‘gestraft’ kan worden.

Foto: Gazzetta dello Sport

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.