zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rutter wint Zero TT

De sterkste combinatie in de Zero TT wist ook daadwerkelijk de wedstrijd te winnen. Michael Rutter, Brits Superbike-coureur, was aangetrokken door de Amerikaanse motorfabrikant om ervoor te zorgen dat hij de ronde af kon leggen met een gemiddelde snelheid van 100 mijl per uur (160,9 km/u). Het lukte Rutter bijna, hij kwam tot 99,604 mph (160,297 km/u). Hij won met die prestatie wel de TT, alleen geen bonus van 10.000 Britse ponden die door de overheid van Man beschikbaar was gesteld.

Mark Miller, de winnaar van vorig jaar en teamgenoot van Rutter, werd tweede op achttien seconden achterstand. George Spence van Team Ecotricity Kingston kon met de ION Horse naar de derde plaats rijden. Hij gaf bijna drie minuten toe op Rutter. Uiteindelijk wisten vijf van de negen deelnemers de finish te bereiken. De enige Japanse deelnemer, Yoshinari  Matsushita van Team Prozza, werd vijfde en laatste en had 32 minuten en 23 seconden nodig om de Mountain Course af te ronden.    
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen