RW Racing GP op zoek naar succes

Luis Salom gaat op jacht naar succes in de thuiswedstrijd van zijn team. RW Racing GP is letterlijk om de hoek van het legendarische TT-circuit gevestigd. Teameigenaar Roelof Waninge woont namelijk op slechts een kwartiertje rijden.

Vorig jaar, in het eerste seizoen van het enige Nederlandse team, haalde Salom zijn eerste podium op Assen. Dit seizoen pakte Salom al in drie van de zes wedstrijden het podium. Alleen in Frankrijk (crash op koppositie), Barcelona (tiende) en Qatar (vierde) stond hij niet op het ereschavot.

Salom komt als de nummer drie in het WK naar Assen en dat legt natuurlijk een zekere druk op hem. In de vorige race, op het Britse Silverstone, was hij al dicht bij zijn eerste overwinning. Salom en zijn teamgenoot Brad Binder rijden in speciale kleuren: het groen van TVM. De verzekeringsmaatschappij verbindt zich, net als vorig jaar, voor de TT aan RW Racing GP.

Brad Binder kent in zijn eerste seizoen weinig geluk. In vier van de zes races werd hij door andere rijders van de baan gereden. De Zuid-Afrikaan deed het daarom in de laatste race in Groot-Brittannië rustig aan om in elk geval maar te finishen. Alleen in Portugal scoorde Binder punten. Hij werd daar elfde.

Desondanks heeft ook hij hoge verwachtingen van de Dutch TT. Het minste waarop hij hoopt is wel een stevige lading waardevolle WK-punten. Binder kent de baan goed. Hij reed in Assen ook voor de Red Bull Rookies Cup. Vorig jaar werd hij onder moeilijke omstandigheden tiende en twintigste.

Het team kreeg afgelopen week ook voor Binder de beschikking over een nieuw chassis van Kalex. Salom heeft dat inmiddels al twee races.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.