vrijdag 27 januari 2023

RW Racing GP tekent Axel Pons

Na vele jaren in het Moto3-wereldkampioenschap zet RW Racing GP een volgende stap door naar de Moto2-klasse te gaan. Het is met trots dat het Nederlandse team aankondigt de Spaanse topcoureur Axel Pons te hebben gecontracteerd voor het seizoen 2017.

RW Racing GP en Axel Pons kijken uit naar de samenwerking in de Moto2 in 2017. De eerste tests zullen al volgende maand in Spanje plaatsvinden, en worden voortgezet in februari en maart in de Moto2-testdagen. Axel Pons begon zijn Grand Prix-carrière in de 125cc in 2008. Met zeven top 10-finishes tot nu toe dit jaar, en nu op de eerste startrij voor de GP van Maleisië, is de 25-jarige Pons bezig aan zijn beste seizoen in de Moto2 tot nu toe.

Jarno Janssen (RW Racing GP-teammanager): “We zijn verheugd over dit nieuwe project in het Moto2-wereldkampioenschap. Het voelt als een enorme boost en we zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging. Met zijn 25 jaar is Axel Pons zowel een ervaren als getalenteerde coureur en we zijn blij dat we met hem de krachten kunnen bundelen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze huidige coureur Livio Loi te bedanken door zijn vechtlust de afgelopen twee jaar en wens hem alle succes in zijn toekomst.”

Axel Pons: “Ik ben heel blij om onderdeel te zijn van dit project in 2017 en wil alle partners van RW Racing GP bedanken voor deze kans. Ik weet zeker dat we er volgend jaar iets moois van maken als ik de progressie van dit jaar kan doortrekken. Ik wil daarom ook het Arguinano Team en mijn relaties bedanken voor hun steun de afgelopen jaren.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen