13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Showdown-rijders BSB bekend

Nog ruim een week en dan rijdt het Brits Superbike voor het eerst in de geschiedenis op Assen. Extra bijzonder is deze wedstrijd de eerste van de Showdown is. De Show-watte? Voor deze Showdown kwalificeren zich alleen de coureurs die na negen van de twaalf BSB-raceweekeinden in de top-6 van de tussenstand staan. Coureurs die na negen evenementen zevende of lager staan, kunnen dus al geen kampioen meer worden.

Alle rijders in de Showdown beginnen met 500 punten, onafhankelijk hoeveel je er in voorgaande races verzameld hebt. Om te voorkomen dat topcoureurs het wel goed vinden als ze genoeg punten hebben verzameld, zijn er ook nog ‘podium-credits’. Voor elke winst uit de voorgaande races van 2012 krijgt een coureur drie punten, voor elke tweede plaats twee punten en voor elke derde plaats één punt.

Die ‘podium-credits’ worden bij de 500 opgeteld en daarna wordt in drie raceweekeinden (Assen, Silverstone en Brands Hatch) beslist wie kampioen wordt. Eerlijk of niet, op deze manier zorgt de BSB-organisatie dat het spannend blijft tot het einde.

Afgelopen weekend vond op het Engelse Donington Park de laatste BSB-race voor de Showdown plaats. Bekend was al dat Tommy Hill (Swan Yamaha), Joshua Brookes (Tyco Suzuki), Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) en Michael Laverty (Samsung Honda) zich hadden geplaatst en dus nog steeds kans maken op de 2012-titel.

Op Donington kwamen daar Alex Lowes (Team WFR Honda) en Tommy Bridewell (Supersonic BMW) bij. Opvallend is dat dus twee broers van bekende WK-coureurs zich geplaatst hebben. Michael is immers de broer van Eugene Laverty en Alex die van Sam Lowes. De geblesseerde Noriyuki Haga (Swan Yamaha) en Chris Walker (Pr1mo Bournemouth Kawasaki) zijn de meest opvallende afwezige in de Showdown.

In de Showdown blijft de puntentelling hetzelfde. De winnaar krijgt dus 25 punten, nummer twee 20 enzovoorts.

Tussenstand Showdown
1. Tommy Hill – Swan Yamaha – 535 punten
2. Joshua Brookes – Tyco Suzuki – 525 punten
3. Shane Byrne – Rapid Solicitors Kawasaki – 523 punten
4. Michael Laverty – Samsung Honda – 514 punten
5. Alex Lowes – Team WFR Honda –  502 punten
6. Tommy Bridewell – Supersonic BMW – 500 punten
Klik hier voor de volledige tussenstand

Foto:2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelJe Motorleven
Volgend artikelNieuwe Yamaha XJ6-serie

Gerelateerde artikelen