13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Suter MMX500 neemt deel aan Senior TT!

Wist je dat; de organisatie van de Isle of Man TT bij de Senior TT-race niet enkel Superbikes en Superstock-motoren toe laat? Een leuke clausule van het technisch reglement omvat namelijk ‘Other machines admitted at the discretion of the organisers’. Wat er op neerkomt dat alles mee mag doen, zo lang de organisatie het er maar over eens is. Dat geldt dus ook voor een voormalig MotoGP-rijwielgedeelte met een moderne 576cc tweetakt V4-krachtbron!

Dat staat namelijk te gebeuren; Suter Racing gaat tijdens de 2016 Senior TT een van hun Suter MMX500 machines inzetten. Eksil Suter heeft inmiddels al bekend gemaakt in gesprek te zijn met twee voormalig TT-winnaars. Over wie deze heren zijn, blijven de lippen voorlopig stijf op elkaar. 

Een aantal namen kan al van de short list, want John McGuinness slaapt al jaren in een HRC-pyjama, dus weinig kans dat Honda hem op een machine van andere makelij laat rijden tijdens de belangrijkste race van het jaar. Een andere TT-held is het ook niet, simpelweg omdat ‘ie zijn tijd liever in een mountainbike race steekt, en dan hebben we het inderdaad over Guy Martin.

Overigens is de meest geschikte kandidaat voor het zitje Bruce Anstey. De Kiwi won de Isle of Man TT al tien maal en heeft de eer de laatste 500cc tweetakt-race op Man op zijn naam te hebben staan, toen hij op een door Padgett’s geprepareerde Yamaha YZR500 deelnam aan de Classic TT. 

Vooralsnog blijft het maar afwachten wie Suter weet te strikken, maar aan boord van de Suter MMX500 is welke voormalig winnaar ook, meteen kanshebber. Met een gewicht van 127 kilo, een vermogen van 195pk en een topsnelheid van meer dan 300 kilometer per uur is de MMX500 namelijk behoorlijk goed bemeten. 

Wie, hoe en wat ook, het wordt een sensatie op The Mountain Course, wanneer die 13.000 toeren per minuut draaiende tweetakt voorbij geblazen komt!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen