woensdag 8 februari 2023

Ten Napel na acht jaar weer in echte race

Na een perfecte dubbelslag op het circuit van Mettet in België, waar de combinatie Streuer/Endeveld verleden week twee ONK-races won, gaat het zijspanduo in leidende positie naar de DTC Elektro Speed Challenge, komende zondag op het TT Circuit Assen.

Door de winst in de twee in België verreden wedstrijden staat het koppel uit Grolloo 24 punten los van achtervolgers Nicholson/Van Lith en op Jarno Keppel met Freek Dirksen. Bennie Streuer en Kees Endeveld zullen extra gemotiveerd naar de wedstrijd van de Motorclub Assen en Omstreken afreizen, omdat zij zaterdag 14 mei hun eerste WK punten in de wacht sleepten in het Duitse Schleiz. Volgens bakkenist Kees Endeveld heeft het nieuwe chassis de machine van het duo een stuk stabieler en beter bestuurbaar gemaakt.

Er rijden drie klassen voor het ONK. Naast de zijspannen zijn dat de zware spectaculaire soloklassen Dutch Superbike en de Dutch Supersport.

Zijn Streuer en Endeveld nog maar aan het begin van een hopelijk lange Grand Prix-carrière, die van Johan ten Napel uit Beilen is al geruime tijd voorbij. Komende zondag klimt hij voor het eerst sinds 2003 weer op de motor voor een wedstrijd.

Tijdens de DTC Elektro Speed Challenge komt Ten Napel uit in de International Classic GP, een klasse met louter voormalige Grand Prix coureurs. Zijn terugkeer in de actieve wedstrijdsport weet Ten Napel gemakkelijk te verklaren: “Als je het motorsportvirus hebt, gaat dat nooit over.”

De Drentse coureur heeft de beschikking over een 350cc-productieracer van Yamaha. “Met die machine ga ik er volledig open naar toe. Ik weet totaal niet wat me te wachten staat”, zegt de rijder.

In deze International Classic GP wordt gereden op motoren van 250cc tot 350cc uit de periode 1974 tot en met 1984. De klasse kent een aantal toppers uit het verleden die in Assen zeker zullen aanspreken.

Onder de deelnemers zitten Mike Edwards (GB), de Fransman Guy Bertin en ook de Zwitser Bruno Kneubühler. Deze 66-jarige Zwitser wist tweemaal de TT op zijn naam te schrijven. In 1973 in de 50cc met een Kreidler en een jaar later in de 125cc met Yamaha.

Ook komt de talentenklasse Moriwaki Cup aan de start, evenals de Duitse KTM Superduke klasse.

Het programma van de DTC Elektro Speed Challenge begint zondag 22 mei om 10.00 uur met een pitwalk, waarna om 11.00 uur de warm up trainingen starten. De eerste race is om 12.30 uur. Zaterdag 21 mei wordt er getraind vanaf 10.00 uur en komt de International Classic Grand Prix om 17.30 uur in actie voor haar eerste wedstrijd.

De Motorclub Assen & Omstreken hanteert populaire entreeprijzen. Het programmamagazine, het parkeren en de (overdekte) tribunes zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. Motorrijders kunnen zoals gebruikelijk zonder kostenverhoging parkeren op de hospitality area paddock (links van het Total tankstation).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen