vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Terugkeer Pesek minder zeker

Vorige week vrijdag 21 december is het officieel bekend geworden dat Lukas Pesek in 2013 weer in het MotoGP wereld kampioenschap zal rijden. De Tsjech heeft een overeenkomst gesloten met het Came IodaRacing team en zal gaan rijden op een Suter voorzien van een BMW motorblok. Hij zal herenigd worden met Giampero Sacchi die zijn teammanager was in 2007, dat seizoen behaalde hij twee GP overwinningen in de 125cc. Het lijkt echter allemaal niet zo op rolletjes te lopen als gedacht, zo weet Twoweelsbolg.com te melden.

Pesek is een van de rijders die zich kan scharen tussen het rijtje van coureurs die moet betalen om te rijden. Om op een CRT machine te rijden moet er rond de 200.000 euro worden meegenomen door de coureur. Lukas heeft tegen de Tsjechische pers gezegd dat hij nog niet aan het gehele bedrag heeft kunnen voldoen dat het Italiaanse team van hem verlangt.
 
“Jammer genoeg is het bedrag veel groter dan werd gezegd en ik heb nog niet het gehele bedrag bij elkaar. Ik ben er druk mee bezig, maar het verkregen van zo´n groot bedrag in paar dagen is niet simpel” aldus Pesek.
 
De Tsjech is vol hoop dat hij het bedrag bij elkaar kan krijgen, want hij wil graag weer terugkeren in de sfeer van het GP paddock. 
 
Foto: 2snap
Bron: twoweelsblog.com
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen