Terugkeer Pesek minder zeker

Vorige week vrijdag 21 december is het officieel bekend geworden dat Lukas Pesek in 2013 weer in het MotoGP wereld kampioenschap zal rijden. De Tsjech heeft een overeenkomst gesloten met het Came IodaRacing team en zal gaan rijden op een Suter voorzien van een BMW motorblok. Hij zal herenigd worden met Giampero Sacchi die zijn teammanager was in 2007, dat seizoen behaalde hij twee GP overwinningen in de 125cc. Het lijkt echter allemaal niet zo op rolletjes te lopen als gedacht, zo weet Twoweelsbolg.com te melden.

Pesek is een van de rijders die zich kan scharen tussen het rijtje van coureurs die moet betalen om te rijden. Om op een CRT machine te rijden moet er rond de 200.000 euro worden meegenomen door de coureur. Lukas heeft tegen de Tsjechische pers gezegd dat hij nog niet aan het gehele bedrag heeft kunnen voldoen dat het Italiaanse team van hem verlangt.
 
“Jammer genoeg is het bedrag veel groter dan werd gezegd en ik heb nog niet het gehele bedrag bij elkaar. Ik ben er druk mee bezig, maar het verkregen van zo´n groot bedrag in paar dagen is niet simpel” aldus Pesek.
 
De Tsjech is vol hoop dat hij het bedrag bij elkaar kan krijgen, want hij wil graag weer terugkeren in de sfeer van het GP paddock. 
 
Foto: 2snap
Bron: twoweelsblog.com
 
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.