dinsdag 23 april 2024

Tim Gajser en Tom Vialle wereldkampioen in Pietramurata

De eerste ronde van de GP in Pietramurata was voldoende om de MXGP-titel toe te wijzen aan Gajser en MX2-titel aan Vialle.

Tom Vialle sloot het MX2-wereldkampioenschap in de eerste heat van de Pietramurata GP af, met nog drie rondes te gaan. De Fransman had maar drie punten meer nodig dan de Belg Geerts. Tom kwam als eerste over de finish, terwijl Geerts op de vijfde plaats reed. Het rekensommetje leerde dat Vialle de titel had gewonnen. Hij was ook absolute hoofdrolspeler van het seizoen 2020, met 13 overwinningen uit 33 voorrondes, 11 tweede plaatsen en 3 bronzen medailles.

Tim Gajser daarentegen had slechts een tweede plaats nodig om de MXGP-kampioenstitel te behalen. Op de vierde plaats volgde hij Cairoli op de voet. Seewer maakte een fout en verloor posities. Gajser schoof achter de Zwitserse coureur een plaatsje op en nam de 2020-titel drie heats voor het einde mee naar huis. Alessandro Lupino reed een geweldige race en werd derde.