dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Twee nieuwe raceklassen in België

Goed nieuws voor onze zuiderburen. De dip waarin het Belgische wegrace een tijd zat, lijkt definitief voorbij. Onze vrienden van demotorsite.be melden heugelijk nieuws. In 2012 staan twee nieuwe klassen op het programma. De Moto3 (foto) en de IPC 250 zullen in het jubileumjaar van de Belgische Motorrijdersbond voor het eerst op de Vlaamse en Waalse circuits te zien zijn.

Net als in onder andere Nederland wordt ook in België de 125cc-klasse volgend jaar vervangen door de Moto3. Het is echter nog maar de vraag hoe groot het startveld van deze BK-klasse zal zijn. In Nederland is de animo redelijke groot. Wie weet valt er dus iets te combineren?

De tweede nieuwe klasse is de IPC (International Post Classic) 250. De grote broer van de IPC 125, een klasse die de afgelopen twee seizoenen een bescheiden succes kende in België. Motorfietsen die mee mogen doen zijn ex-GP-machines van voor 1994 en dat klikt voor ons toch als een succesformule in wording.

Foto: CEV

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen