Valentino Rossi, Marini en Uccio vierde in Gulf 12 Hours

Valentino Rossi, Luca Marini en Uccio Salucci behaalden de vierde plaats in het algemeen klassement van de Gulf 12 Hours in Bahrein. In de ProAm-klasse scoorden ze de laatste trede van het podium.

Vierde in het algemeen klassement en derde in hun categorie. Zo eindigde het avontuur voor Valentino Rossi, Luca Marini en Uccio Salucci in de Gulf 12 Hours. Het drietal streed met een Ferrari 488 GT3 van het Zwitserse Team Kessel om de hoogste eer.

Het trio noteerde de achtste plaats in de kwalificatie van vrijdag, maar klommen tijdens de eerste helft van de race een aantal plaatsen op. Na de tweede start legden ze na een hard gevecht met de McLaren van Team 2SeasMotorsport (categorie GT3 P), de Porsche van de Italianen Monaco-Calamia-Pampinini en de Mercedes van Ram Racing beslag op de vierde plaats.

Hubert Auriol: koning van de Dakar overleden

Valentino Rossi, Luca Marini en Uccio deelden het podium met de bemanning van de Porsche en de Mercedes. Ze beschreven de duurrace op het Skhir-circuit in Bahrein als een spannende ervaring. Afhankelijk van hun MotoGP-verplichtingen, waren ze het er allemaal over eens dat ze ook voor andere duurraces beschikbaar zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?