dinsdag 27 februari 2024

Hubert Auriol: koning van de Dakar overleden

Hubert Auriol lag al lange tijd op de intensive care vanwege Covid-19. Het virus werd hem uiteindelijk fataal. Sinds november 2020 was zijn toestand door Covid-19 al ernstig, maar het virus verslechterde zijn zieke lijf nog erger.

Hubert Auriol blijft een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de rallysport. En vooral in Parijs-Dakar. Hij won het eerst met de motoren, in 1981 en 1983 met BMW. Vlak daarna bracht hij Cagiva in 1985 en 1987 naar de top. In 1992 maakte hij ook naam met de auto’s, met Mitsubishi.

Fransman Auriol, geboren in Ethiopië, was de eerste die zegevierde in beide categorieën, gevolgd door Peterhansel en Nani Roma. Door zijn connectie met Dakar werd hij uiteindelijk directeur van het evenement.

Motorcoureur Paul Spierings redt leven collega in Dakar Rally

Het lange ziekbed van Hubert Auriol werd nog gecompliceerder door de tragedie die zijn familie vorige maand trof: op 3 december verloor zijn vrouw – Caroline – het leven in een auto-ongeluk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen