zondag 19 mei 2024

Valentino Rossi: vandaag de Americana en morgen La 100 km dei Campioni

Valentino Rossi gunt ons een kijkje achter de schermen van de voorbereidingen die samengaan met de negende editie van La 100 km dei Campioni, het inmiddels klassieke winterevenement op zijn Ranch.

Met evenement is ontstaan uit de wens om samen plezier te beleven. Hoewel Rossi z’n motorhelm alweer enige tijd geleden heeft afgezet, blijft hij trouw aan de essentie van de passie voor motorsport: plezier maken. Maar de negende editie van La 100 km dei Campioni draait niet alleen om plezier, er is ook competitief element; coureurs staan klaar om zich te meten en enkele van de meest vooraanstaande rijders in de motorsport zijn aanwezig.

Naast gastheer Valentino en zijn broer Luca Marini, die enigszins lijkt te zijn beïnvloed, zijn er talloze flat track-specialisten en vooraanstaande figuren uit de motorsport aanwezig, waaronder Francesco Bagnaia, de huidige MotoGP-wereldkampioen. Zowel Italiaanse als buitenlandse coureurs zijn vertegenwoordigd, wat het totaal op 41 deelnemers brengt, stuk voor stuk met indrukwekkende carrières. Morbidelli, Fernandez, Acosta, Rabat, Migno en de legendarische Danilo Petrucci, die deze keer de enige tweetaktmotor in de groep zal berijden, met een opvallende cilinderinhoud van 500cc.

De coureurs op de klassieke eencilinder flat tracks zijn verdeeld in teams en doorlopen vrije trainingen, kwalificaties en races. Het hoogtepunt van vandaag is de ‘Americana’, gevolgd door La 100 km dei Campioni, die morgen wordt verreden.

De ‘Americana’ omvat een uitdagende eliminatierace, terwijl de 100 km de traditionele opzet heeft van een uithoudingsrace voor teams. Tijdens de vrije trainingen op donderdag zette Valentino de snelste tijd neer, waarmee hij vol vertrouwen aan de leiding ging!

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen