Vergunningen Landsmeer binnen

Zowel de gemeente Landsmeer als de Provincie Noord-Holland heeft ingestemd met twee crossevenementen op het circuit aan de Kanaaldijk in Landsmeer dit jaar.

Met de gemeente Landsmeer onderhoudt de club al vele jaren goede betrekkingen. Vorig jaar vielen de festiviteiten letterlijk in het water. Door aanhoudende regenval leek het gebied wel een moeras.

Gelukkig zijn de vooruitzichten voor dit seizoen beter. Ten eerste omdat de weersvooruitzichten er beter uit zien. Daarnaast heeft MCWW de vergunningen binnen om op 24 juli en 14 augustus gebruik te maken van het circuit. Er is een uitwijkmogelijkheid naar 25 september, mochten de weergoden de club op één van de twee dagen niet goed gezind zijn.

Of de Motocrossevenementen, die de club traditioneel ´thuis´ in Wijdewormer
organiseert, dit jaar door kunnen gaan is nog niet helemaal zeker. De organisatie is nog in overleg met de eigenaar van de locatie bij de Amerikaanse Roosmolen.

MCWW kampt met het probleem dat geschikte locaties schaars zijn. Kort geleden nog haalde de club de publiciteit. In Heiloo werd door het gemeentebestuur een vergunning geweigerd om een evenement te organiseren op een gratis beschikbaar gesteld stuk land. De club wilde de opbrengst van die dag schenken aan Motorcross4Kika. Voorzitter Jan Konijn deed naar aanleiding hiervan op Webregio TV een oproep aan landeigenaren in de regio die over een geschikte locatie beschikken.

De crossevenementen duren slechts één dag, waardoor overlast voor omwonenden zeer beperkt of geheel uitgesloten zijn. Grondeigenaren in Noord-Holland ten zuiden van de lijn Alkmaar – Hoorn die een Motocrossevenement op hun terrein wel zien zitten
kunnen zich melden bij de club via www.mcww.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.