dinsdag 18 juni 2024

Stichting Wegrace Oss blijft vechten voor mooie toekomst

In Tubbergen, Raalte, Tolbert, Ammerzoden, Eemshaven en in nog heel veel andere plaatsen werd er vroeger geracet op stratencircuits. Hoe anders is dat tegenwoordig, met enkel nog de Varsselring in Hengelo op de kalender. Hoho, en de wegrace in Oss zo blijkt uit een Facebook-post van Classic Road Racing Oss!

Al moeten we eerst even door de zure appel bijten. Stichting Wegrace Oss, organisator van de jaarlijkse terugkerende Pinksterraces, heeft namelijk vastgesteld dat het organiseren van wegraces op het hoogste niveau op Circuit Paalgraven in de toekomst definitief niet meer mogelijk is. Geen verrassing, maar als je het zo zwart op wit ziet staan, blijft het confronterend.

Bebouwing

Volgens Stichting Wegrace Oss zijn er twee bepalende factoren geweest voor deze keuze. Ten eerste is er te weinig aanbod van rijders die in Oss willen rijden. Ten tweede is er door de vele bebouwing op het industrieterrein Paalgraven niet meer voldoende ruimte om een evenement van grote omvang te organiseren.

Om het evenement toch in leven te houden, is er al in 2018 een nieuwe werkgroep gevormd. Genaamd Classic Roadracing Oss, die onder auspiciën van de SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) in 2018 en 2019 demoraces gehouden heeft op een afgeslankt Paalgraven Circuit.

Ondernemersvereniging

Om sterker te staan richting de gemeente en de Ondernemersvereniging Paalgraven is nu besloten Classic Roadracing Oss onder te brengen in de Stichting Wegrace Oss. Hiermee lijkt Oss voorlopig dus niet verloren te gaan voor de Nederlandse wegrace en dat is mooi. Want deze Brabantse stad heeft zo’n rijk raceverleden met onder andere de beroemde en beruchte 24 uur van Oss. Dat mag eigenlijk niet verloren gaan…

Binnenkort hopelijk meer!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen