Achtervolging motorrijder eindigt in drama (update)

Nadat vier motorrijders gisteren bij het station in Rijswijk de aandacht trokken vanwege hun rijgedrag ging de politie polshoogte nemen. Toen de politie echter arriveerde, reden de vier motorrijders ervandoor. Een motoragent zette de achtervolging in en daarbij kwam een 18-jarige man uit Den Haag met hoge snelheid ten val. Hij kon echter weer opstaan en vervolgde zijn weg.

Even verderop verloor de 18-jarige man opnieuw de controle over z’n motor. Hierdoor ramde hij een stoplicht en viel daarbij. Hierbij was de schade aan berijder en motor echter groter: de 18-jarige ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

De drie andere motorrijders zijn doorgereden. De politie hoopt dat de drie tot inkeer komen en zich melden.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een motorrijder tijdens z’n vlucht ten val komt. Bij dit dodelijke ongeluk bleek de ongelukkige te rijden op een gestolen motor, terwijl bij dit ongeval de bestuurder niet over een geldig motorrijbewijs bleek te bezitten.

*UPDATE*
De jonge motorrijder is uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Van de drie andere motorrijders ontbreekt enig spoor en de Rijksrecherche is op zoek naar getuigen. Op een foto op nos.nl is trouwens te zien dat het om een (motor)scooter gaat.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.