maandag 25 september 2023

Buell loopt op de zaken vooruit met 2025 Buell Super Cruiser

Wij zijn de tel kwijtgeraakt van het aantal keer dat Buell een comeback aankondigde. Om vervolgens een motorische stuiptrekking te teasen, die er vervolgens niet kwam. Al lijkt het onder impuls van z’n nieuwe eigenaar Bill Melvin wel menens te zijn. De Amerikanen lieten zonet hun nieuwe Super Cruiser 1190 zien, die ze samen met meesterdesigner Roland Sands (RSD) ontwikkeld hebben en binnen afzienbare tijd in de markt willen zetten.

Afbeelding: buellmotorcycle.com

175 pk

Afgezien van het motorblok – een 1.190cc V-twin met korte slag – en de velgen heeft de Super Cruiser niets gemeen het Buell van weleer. Al vallen de legendarische perimeterremschijven wel meteen op. Sands bouwde een nieuw stalen buizenframe rond het Rotax-blok, mikte een potige UPSD-vork in de kroonplaten en voorzag een indrukwekkende hoeveelheid veerweg. De achterbrug lijkt misschien uit Buells oude 1190-catalogus geplukt, maar kreeg een make-over en een aangepaste schokdemper. Uit het blok weet Buell maar liefst 175 pk en 140 Nm te wringen, die tegen het asfalt gezet worden door sportief Dunlop-rubber.

Komt de 2025 Buell Super Cruiser ook naar Europa?

Tot op heden is het niet duidelijk of de nieuwbakken Buells ooit band aan grond zullen zetten in Europa. Daarvoor dient Buell immers nog enkele wettelijkheden in orde te brengen. Om te beginnen is de tractiecontrole niet volgens Europese normen voorzien én mist de Super Cruiser het hier verplichte ABS. En dan hebben we het nog niet gehad over de Euro5-norm die het Rotax-blok al dan niet zou halen. Dat zal vermoedelijk niet lukken met de open SC Project-lijn die we op de eerste persbeelden te zien krijgen… Buell zelf wil de machines vanaf 2025 leveren, dus is er nog wat tijd om een en ander verder door te denken.

50 dollar

Als je desalniettemin toch interesse hebt om er eentje in je living te zetten, dan kan je er eentje reserveren via deze link. Uw naam, e-mailadres en een voorschotje van 50 dollar – omgerekend 46,7 euro – volstaat daarvoor.

2025 Buell Super Cruiser

Doldwaze Buell 1190 Baja Desert Racer – 175 pk/172 kg – in 2023 beschikbaar

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image