dinsdag 21 mei 2024

CFMoto toont via Ronnie Renner eerste elektrische crossmotor voor volwassenen

CFMoto heeft de lancering van zijn eerste, elektrische crossmotor voor volwassenen geteased op Instagram. De 10-voudige X Games gouden-medaillewinnaar Ronnie Renner heeft onlangs de motor op een circuit ergens in de wildernis van Minnesota tot de limiet mogen pushen en plaatste de video op social media.

Het filmpje duurt maar 53 seconden, maar daarin is al wel veel van het prototype te zien. Allereerst valt de nieuwe, geruite camouflage op. Daarnaast zijn grote noppenbanden, een glanzende gouden voorvork en enkele remschijven zowel voor als achter te bespeuren. Verder ontbreken alle vormen van verlichting.

Yamaha gaat in China samenwerking met CFMoto aan

De motor is ketting-aangedreven en heeft de motor en batterij centraal en laag in het frame geplaatst. De achterbrug oogt als een standaard aluminium ontwerp en valt daarmee niet echt op. Dit laatste voorspelt wellicht een elektrische motocrossmotor van CFMoto, hoewel de video geen details prijsgeeft. Eerder in augustus 2023 bracht het merk al de CX-2E en CX-5E-elektrische crossmotoren uit, maar deze zijn exclusief voor kinderen bedoeld. Deze full-size crossmotor zou dus één van de verassingen bij EICMA 2023 kunnen zijn.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen