vrijdag 1 maart 2024

Dakar 2021 op je telefoon als augmented reality

Op 3 januari 2021 begint de Dakar Rally. En mochten je plannen om af te reizen naar dit evenement door Corona gedwarsboomd zijn is er een verrassing. Dankzij de inspanningen van de app-ontwikkelaars van tabUI kun je Dakar 2021 als Augmented Reality (AR) ervaren vanuit het comfort en de veiligheid van elke plek waar je geschikte apparaat werkt.

TabUI is oorspronkelijk ontwikkeld om toeristen aan te moedigen om alles wat de regio Piemonte in Noord-Italië te bieden heeft te verkennen. Maar, zoals TabUI CEO Giorgio Proglio uitlegt, is het aanbieden van een Dakar-ervaring een geweldige manier om de app te promoten. En ook om een potentieel groot publiek te bereiken.

Dakar 2021: de geheimen van de 43e editie

Coureur uit Piemonte

Dakar 2021-deelnemer Cesare Zacchetti, een coureur uit Piemonte, zorgt tijdens Dakar voor de ride-along in AR. De tabUI-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten en is gratis te downloaden. Houd er wel rekening mee dat de gebruikersinterface in het Italiaans is. Het navigeren naar de Dakar-evenementenlijst is echter vrij eenvoudig, zelfs als je de taal niet meester bent.

De route voor de Dakar-rally van 2021 is 7.646 kilometer, verdeeld over 12 etappes. Cesare Zacchetti zal naast het verzorgen van de ride-along ook vragen beantwoorden van tabUI-gebruikers. Het plan is dat hij de meest relevante zal beantwoorden in video’s, die later tijdens het evenement worden gepost. Je kunt Zachetti trouwens ook volgen op zijn Facebook-pagina.

Dakar 2021 in gevaar: Saoedi-Arabië sluit grenzen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen