vrijdag 1 maart 2024

De eerste TankTasTocht… was kil en koud, maar droog!

Toen ik afgelopen zaterdag (22 mei) naar buiten keek, had ik helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Laat staan dat ik met mijn camera in de aanslag van 13.00 tot 15.00 uur klaar zou staan. De weer-app liet in de voormiddag een streepje blauw zien. Maar toch vroeg ik mij af welke dwaalgasten de weg naar De Veenhoop zouden vinden. Het kleine dorpje lag voor mijn gevoel geïsoleerd in de Friese Moerassen

TankTasTocht #1 Leeuwarden: Door de weidsheid van het Friese land

Verrassend veel

Met Ziggo Go afgestemd op de F1 van Monaco bleef ik stoïcijns wachten op de eerste TankTasTocht-rijders. Tegen beter weten in misschien, maar ik had beloofd dat ik er zou staan. En verdorie… in de verte doemden dansende koplampen op. Het duo Groot Ganseij uit Vollenhove, altijd van de partij. Als er een schaap over de dam is… Genoeglijke gesprekken met oude kennissen waren mijn deel. Uiteindelijk stopte de teller bij 20 deelnemers. Best wel tevreden reed ik naar huis. En het leek net of de toren van Aldeboarn weer wat schever stond dan een paar uur geleden. Pokkenwind.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen