13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda CB1100X: crossover met Africa Twin-blok voor 2022

Sinds maart jagen de geruchten elkaar op. Eerst een project om andere modellen uit te rusten met het Africa Twin 1100-blok. Daarna de ontwikkeling van een crossover op basis van het CB4X-concept. Dat gerucht werd enkele maanden geleden nieuw leven ingeblazen als reactie op modellen als de Kawasaki Ninja 1000 SX, BMW S1000XR en KTM 1290 SuperDuke GT. En in plaats daarvan staat er ineens een 2021 CMX1100 Rebel.

Strategie voor de komende jaren

Met de introductie van de CMX1100 Rebel is de strategie van Honda voor de komende jaren duidelijk. De Honda Africa Twin zou de matriarch van een familie kunnen worden. In feite zou de Honda CB1100X opgevolgd kunnen worden door nog weer andere modellen. Honda volgt dan de strategie van andere merken zoals Ducati, Aprilia, Triumph BMW en Harley-Davidson. Die gebruiken hetzelfde blok om modellen met een andere stijl te ontwikkelen. Deze strategie helpt enorm om de ontwikkelings- en productiekosten lager te houden. En daarmee is het gerucht en de bevestiging van een crossover in 2022 helemaal niet zo wild.

Dicht bij het CB4-prototype

Een Honda CB1100X crossover met een rechtop zithouding zou een goede vervanging kunnen zijn van de Crosstourer en Crossrunner. Een model met de rechtop zitpositie van een advebture zonder offroad-capaciteiten. Een echte crossover dus. Volgens AutoBy, die de renderings publiceerde, is het uiterlijk van de motor die ons te wachten staat ruimschoots geïnspireerd op het CB4 X-concept dat Valerio Aiello en zijn Honda Motor Europe-team in Rome creëerden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen