woensdag 1 februari 2023

Kawasaki Vulcan 1700 Vaquero: niet voor Nederland, wel gaaf

In Noord-Amerika positioneert Kawasaki zijn Vulcan 1700 Vaquero als ‘het toppunt van elegantie’. Deze streetstyle bagger met zijn gebeeldhouwde, op het frame gemonteerde kuip, uitgesneden en getinte voorruit en verduisterde motoronderdelen vreet miles. Net gestroomlijnd zadel en de dynamische graphics doen ook denken aan een hot-rod. De 1700cc-V-twin van de Vaquero deelt het grootste deel van het rijwielgedeelte – evenals enkele touringfaciliteiten – met de full-dress Voyager, het vlaggenschip van Kawasaki. Dat betekent dat er cruisecontrol, floorboards, schijfremmen met standaard K-ACT ABS, riemaandrijving, AM/FM-audio en geïntegreerde koffers op zit. De Vulcan 1700 Vaquero heeft een nieuwe kleur: Candy Imperial Blue.

Concurrentie Kawasaki Vulcan 1700 Vaquero in de USA

Voornaamste concurrenten van de Vulcan 1700 Vaquero in Noord-Amerika zijn natuurlijk de Harley-Davidson Road Glide, maar ook de Yamaha Star Eluder en de Indian Challenger. Allemaal stuk voor stuk V-twins, vaste kuip en baggers.

Kawasaki Vulcan H2: Zou dat mogelijk zijn?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen