Komt er nog een Yamaha MT-07 Sport bij?

Net bijgewerkt naar Euro5 kan de 2021 Yamaha MT-07 weer vol de toekomst in. En waarom niet een model met een volledige stroomlijn? Bijvoorbeeld een Yamaha MT-07 Sport. Japanse bladen zijn niet vies voor dit soort suggesties.

Yamaha MT-07 Sport: voor alledaagse wegen

Als de MT-09 op een dag een turbo-versie krijgt, zou dan de MT-07 in de toekomst een lichte en leuke sportfiets kunnen baren. Met andere woorden: een concurrent van de Aprilia RS 660, een motor om – vooral – van te genieten op alledaagse wegen en niet alleen tussen de kerbstones van het circuit. De gedachte is onmiskenbaar verleidelijk en verre van ongegrond. Het komt rechtstreeks uit het Japanse tijdschrift Autoby dat na wat gepuzzel de droom van veel Yamaha-fans – nu de R6 is opgedoekt – op het cover zette.

Maar het is niet de eerste keer dat ze in Japan dromen over een MT-sportmotor met een stroomlijn. Op dit moment heeft Yamaha zo’n beetje al het nieuws voor 2021 aangekondigd voor 2021. Daar zat geen lichte sportmotor tussen en al helemaal geen R7. Is 2022 dan nog een mogelijkheid?

Yamaha MT-07 Sport

Yamaha: geschiedenis in woord en beeld (49 min)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?