dinsdag 19 maart 2024

Komt er nog een Yamaha MT-07 Sport bij?

Net bijgewerkt naar Euro5 kan de 2021 Yamaha MT-07 weer vol de toekomst in. En waarom niet een model met een volledige stroomlijn? Bijvoorbeeld een Yamaha MT-07 Sport. Japanse bladen zijn niet vies voor dit soort suggesties.

Yamaha MT-07 Sport: voor alledaagse wegen

Als de MT-09 op een dag een turbo-versie krijgt, zou dan de MT-07 in de toekomst een lichte en leuke sportfiets kunnen baren. Met andere woorden: een concurrent van de Aprilia RS 660, een motor om – vooral – van te genieten op alledaagse wegen en niet alleen tussen de kerbstones van het circuit. De gedachte is onmiskenbaar verleidelijk en verre van ongegrond. Het komt rechtstreeks uit het Japanse tijdschrift Autoby dat na wat gepuzzel de droom van veel Yamaha-fans – nu de R6 is opgedoekt – op het cover zette.

Maar het is niet de eerste keer dat ze in Japan dromen over een MT-sportmotor met een stroomlijn. Op dit moment heeft Yamaha zo’n beetje al het nieuws voor 2021 aangekondigd voor 2021. Daar zat geen lichte sportmotor tussen en al helemaal geen R7. Is 2022 dan nog een mogelijkheid?

Yamaha MT-07 Sport

Yamaha: geschiedenis in woord en beeld (49 min)

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen