zondag 28 april 2024

KTM 450 RALLY REPLICA: gebouwd voor Dakar en meer

De Dakar Rally, een meedogenloze race die duizenden kilometers beslaat, staat wereldwijd bekend als de ultieme proeftuin voor rallyrijders en behoort tot de zwaarste motorsportevenementen die er zijn. Voor de avontuurlijke zielen die zich aan deze uitdaging willen wagen, heeft KTM de 450 RALLY REPLICA in de verkoop.

De KTM 450 RALLY REPLICA deelt veel van zijn kenmerken met zijn familielid, de KTM 450 RALLY van het Red Bull KTM Factory Racing-team. Voor rijders zoals Mason Klein, die in 2022 de Rally2-klasse won in het Wereldkampioenschap Rally-Raid en in 2023 een etappe in de Dakar Rally op zijn naam schreef, fungeert deze motor als opstap naar een veelbelovende rallycarrière.

De 450 RALLY REPLICA is uitgerust met hoogwaardige componenten die volgens KTM zijn getest in de meest veeleisende omstandigheden, van genadeloze woestijnen tot ruig, rotsachtig terrein. Met zijn lichte gewicht, ergonomisch comfort en uitstekende rijeigenschappen is deze motor klaar voor diverse uitdagingen. De WP XACT PRO COMPONENTS-vering biedt precisie, consistente prestaties en buitengewone grip, zelfs op ruige ondergronden. De 450cc ééncilinder levert kracht en optimale overbrenging, mede dankzij het geavanceerde Keihin Managementsysteem en de aangepaste ECU-maps. Bovendien is de motor voorzien van dezelfde Pankl-versnellingsbak als die van het Red Bull KTM Factory Racing-team en een uniek chroommolybdeen-frame.

Wanneer wordt KTM wereldkampioen in de MotoGP?

“De KTM 450 RALLY REPLICA is een verlenging van ons fabrieksontwikkelingsprogramma en geniet de voorkeur van talloze rijders die evenementen als de Dakar willen uitrijden of die juist resultaten willen behalen om in de buurt van de professionals te komen. De machine is READY TO RACE en heeft alle benodigde kenmerken aan boord voor succes op hoog niveau. Veel rijders konden op deze motor vertrouwen om hun rallydoelen te bereiken, de reden ook dat deze is ontwikkeld in lijn met onze Red Bull KTM Factory Racing Dakar Rally-winnende machine. Dit model is meestal snel uitverkocht. Het is mooi om te zien dat er zo veel Replica’s strijden tijdens de rally’s over de hele wereld”, vertelt KTM Rally Technical Manager, Stefan Huber, in een persbericht.

Kortom, de KTM 450 RALLY REPLICA is de ultieme metgezel voor avontuurlijke rijders die willen deelnemen aan ’s werelds meest veeleisende rally’s. Met zijn indrukwekkende kenmerken en betrouwbare prestaties staat deze motor klaar om de uitdaging aan te gaan.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen